Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

"Prelungirea situație de urgență, motiv de justificare a insucceselor"

"Prelungirea situație de urgență motiv de justificare a insucceselor"
Abonare
Nicolae Pascaru, ex-deputat: "Ne confruntăm cu o situație unică. Un guvern care conduce țara doar în regim de urgență. Este doar un motiv de a acoperi insuccesele și a da vina pe situația regională".
Joi, starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile. Fostul deputat Nicolae Pascaru a venit cu un comentariu pentru Agenția Sputnik Moldova la acest capitol.

"Popularitatea partidului de la putere este în mare scădere. Asta o demonstrează sondajele, dar și atitudinea societății față de deciziile pe care le-au luat. Pentru a masca insuccesele guvernarea instituie stare de urgență și dă vina pe situația regională. Este o greșeală", susține Pascaru.

Motivul principal al furiei populației și al protestelor este incapacitatea Maiei Sandu și a guvernului de a găsi o cale de ieșire din criza economică severă în care se află țara. Multe decizii sunt luate doar pentru a fi pe placul statelor occidentale chiar și în detrimentul intereselor moldovenilor.

"Acordul cu Gazprom trebuia negociat de profesioniști. Era nevoie de o întâlnire de rang înalt. În loc să soluționeze această criză, guvernul ne propune platforme de aprovizionare cu lemne", a mai declarat Pascaru.

Ratingul președintelui Maia Sandu, potrivit sondajelor, a scăzut de la 52% în 2021 la 16,2 în septembrie 2022. Partidului Acțiune și Solidaritate este în prezent cotat cu 19%, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor - 21%, partidul Șor - 17%. Aproximativ 60% dintre respondenți cred că PAS nu va fi la putere peste trei ani. Fostul viceprim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Kulminski, a spus că partidul nu va putea obține o majoritate în parlament la următoarele alegeri și va intra în opoziție.
Fluxul de știri
0