Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

8 000 de tone de păcură pentru „Termoelectrica”

Centrală elecrică cu termoficare
Centrală elecrică cu termoficare - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale: 8 000 de tone de păcură vor fi scoase de Agenția Rezerve Materiale a MAI din rezervele de stat și vor fi eliberate către „Termoelectrica”.
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Opt mii de tone de păcură vor fi scoase de Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne din rezervele de stat. Păcura va fi eliberată către SA „Termoelectrica”, a decis în ședința de astăzi Comisia pentru Situații Excepționale.
„Păcura va fi utilizată pentru producerea energiei electrice și a energiei termice. Totodată, la actualizarea/ajustarea tarifelor pentru anul 2022, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va accepta suma de 236 993,8 mii lei drept contravaloare a păcurii utilizate, echivalentul costului gazelor naturale substituite în perioada respectivă de către SA „Termoelectrica” pentru producerea energiei electrice și a energiei termice”, este precizat în comunicatul (https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitie_cse_nr._41_din_7.10.2022.pdf) Guvernului.
La fel membrii Comisiei au decis că pe durata stării de urgență Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu va elibera licențe pentru trading-ul și furnizarea gazelor naturale (tradingul fiind comercializarea gazelor către alți revânzători fără furnizare către consumatorii finali).
Fluxul de știri
0