Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou flashmob în Orășelul Schimbării: „Facturile lor ne electrocutează”

© Sputnik / Osmatescoflashmob: „Facturile lor ne electrocutează”
flashmob: „Facturile lor ne electrocutează” - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Abonare
Un flashmob de protest a avut loc în apropierea clădirii Parlamentului din centrul Chișinăului.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Locuitorii corturilor din „Orășelul Schimbării” care este instalat în fața Parlamentului au organizat astăzi un nou flashmob. De această dată, aceștia protestează împotriva majorării tarifelor la energie. Flashmobul a fost intitulat „Facturile lor ne electrocutează”.
La flashmob au fost adus bannere cu imagini ale demnitarilor electrocutați și cu fețe nedumerite.
Acțiunea a fost organizată în contextul deciziei de miercuri a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică privind majorarea cu mai mult de un leu a tarifului pentru compania de stat „Energocom”. În aceeași zi, cel mai mare furnizor de electricitate - „Premier Energy”, a solicitat majorarea tarifului pentru consumatorii casnici.
Flashmobul a fost organizat în timp ce deputații se aflau în ședința în plenul Parlamentului. Protestatarii au numit ședințele parlamentului o „mașină de vot”, asta pentru că majoritatea parlamentară este ținută de membrii Partidului Acțiune și Solidaritate și aceștia toți votează proiectele lor pe bandă rulantă.
"Este o mașină de vot care adoptă legi fără a lua în considerare dacă cetățenii Republicii Moldova au nevoie de ele. Legile se scriu noaptea și se adoptă a doua zi", au spus protestatarii.
Protestatarii au cerut din nou alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.
„Suntem nevoiți să protestăm aici din cauza incompetenței autorităților, deși avem ceva de făcut acasă”, spun locuitorii „Orașului Schimbărilor”.
Manifestanții au scandat „Demisia!” și au anunțat un nou flashmob pentru vineri. La acțiune urmează să participe fermieri din mai multe raioane.
Flashmob: Avioane de hârtie pentru o guvernare de carton - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Politică
A 18-a zi de protest non-stop în Capitală: Avioane de hârtie pentru o guvernare de carton
Amintim că astăzi este a 19-a zi de când oamenii au instalat corturi în fața Parlamentului pentru a-și arăta nemulțumirea față de actuala guvernare de la Chișinău. Organizatorii protestului sunt reprezentanții Partidul "ȘOR", care spun că "oamenii nu vor renunțe la protestele pașnice până nu vor fi anunțate alegeri parlamentare anticipate și aleasă o guvernare căreia să-i pese de oameni și de problemele lor". Partidul Șor a anunțat că următorul protest național va avea loc duminică, 9 octombrie, ora 15:00, tot în fața Președinției.
Fluxul de știri
0