Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul va examina solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgență

Parlament - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul va examina solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Deputații vor examina, la ședința plenară de joi, 6 octombrie, solicitarea Guvernului privind prelungirea stării de urgență. Decizia a fost luată miercuri de membrii Biroului permanent, care au aprobat suplimentul ordinii de zi a ședinței în plen.
Printre proiectele care au fost propuse de comisiile permanente mai figurează ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței financiare din Fondul pentru migranți și refugiați ”Sprijinirea furnizării în Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”.
Pe ordinea de zi a mai fost inclusă inițiativa legislativă prin care se urmărește majorarea numărului de persoane care pot beneficia de asistență juridică garantată de stat, precum și proiectul de lege cu privire la stabilirea moratoriului asupra controlului de stat la întreprinderile micro, mici și mijlocii.
De asemenea, deputații vor examina în lectură finală modificări la mai multe acte normative, printre care Legea privind protejarea patrimoniului cultural național mobil, Legea cu privire la Procuratură și Legea privind administrația publică locală.
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Politică
Guvernul de la Chișinău a decis prelungirea stării de urgență
Fluxul de știri
0