Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul a votat pentru prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldovaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Abonare
Deputații au votat astăzi pentru prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Deputații au votat pentru prelungirea stării de urgență în Republica Moldova a cu încă 60 de zile. Pentru au votat 53 de deputați!
Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit la ședința Parlamentului pentru a cere prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile în contextul situației din Ucraina.
Aceasta susține că prelungirea stării de urgență este necesară, deoarece crizele cu care se confruntă nu doar țara noastră se aprofundează, iar acest fapt va permite luarea deciziilor corecte și prompte în scurt timp.
guvern - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Politică
Guvernul de la Chișinău a decis prelungirea stării de urgență
Amintim că ieri guvernul de la Chișinău a decis prelungirea stării de urgență pentru următoarele 60 de zile. Decizia a fost luată la recomandarea Comisiei pentru Situații Excepționale.
Necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.
Evoluțiile de ultimă oră ale situației din regiune, generează în continuare vulnerabilități la adresa securității frontierei de stat a Republicii Moldova.
Printre amenințările principale, cu care se poate confrunta țara noastră în perioada imediat următoare, sunt: limitarea sau chiar sistarea furnizării resurselor energetice, creșterea exponențială a prețurilor acestora, aplicarea armelor nucleare cu efect regional și global, sporirea fluxului de refugiați din Ucraina, dar și urmările declanșate de mobilizarea parțială anunțată de Federația Rusă.
Fluxul de știri
0