Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peste 200.000 de noi mobilizați au ajuns în Armata Rusă

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMilitari ruși
Militari ruși - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2022
Abonare
Serghei Șoigu a anunțat că peste 200.000 de oameni recrutați în timpul mobilizării parțiale au ajuns în Forțele Armate Ruse.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Ministerul Apărării și-a îndeplinit planurile de mobilizare parțială cu mai mult de două treimi, reiese din discursul șefului departamentului, Serghei Șoigu, ținut într-o conferință online.
„În Forțele Armate au ajuns peste 200.000 de oameni. <...> Pregătirea personalului unităților formate se desfășoară la 80 de poligoane și în șase centre de instruire”, a spus el.
Oficialii au fost instruiți să pună la dispoziție celor mobilizați seturi de haine și alte bunuri și să-i numească în funcții militare.
Şoigu a subliniat că cei chemaţi la mobilizare parţială vor fi trimişi în zonele operaţiei militare speciale numai după ce vor efectua exerciții de luptă împreună cu unităţile deja implicate în acțiunile armate.
El a cerut comandanților districtelor militare și Flotei de Nord ca, „în scopul de a adapta rapid recruții la situația de luptă, să efectueze o pregătire suplimentară cu aceștia sub îndrumarea ofițerilor cu experiență de luptă”.
Potrivit șefului Ministerului Apărării, în timpul recrutării de toamnă, militarii care își vor termina serviciul se vor întoarce acasă, iar noii militari vor servi în unități care nu sunt implicate în operațiune militară specială.
Campania de încorporare de toamnă a acestui an va începe cu o lună mai târziu decât de obicei, în noiembrie, iar trecerea în rezervă va avea loc din octombrie până în decembrie. Este planificat să fie încorporate 120.000 de persoane - cu 7.500 mai puține decât toamna trecută.
Pe 21 septembrie, președintele Vladimir Putin a anunțat prin decret mobilizarea parțială în Rusia. El a spus că vor fi chemați militari de rezervă cu experiență în serviciul militar, care au specialități de înregistrare militară solicitate în rândul trupelor. La rândul său, Șoigu a precizat că se preconizează chemarea sub arme a până la 300.000 de persoane.
Fluxul de știri
0