Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Zelenski a aprobat decizia privind imposibilitatea negocierilor cu Putin

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficePreședintele Ucrainei, Vladimir Zelenski
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Abonare
Zelenski a aprobat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei privind imposibilitatea de a purta negocieri cu Putin
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a aprobat decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională privind imposibilitatea de a purta negocieri cu Vladimir Putin.
„Consiliul de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei a decis: să constate imposibilitatea de a purta negocieri cu președintele Federației Ruse V. Putin”, se arată în textul documentului de pe site-ul biroului lui Zelenski.
Anterior, Zelenski însuși a cerut negocieri, dar după ce a semnat acorduri privind intrarea unor noi regiuni în Rusia, a subliniat că le va purta „deja cu un alt președinte al Rusiei”.
La rândul său, Vladimir Putin a vorbit în repetate rânduri despre disponibilitatea sa de a găsi o soluție pașnică a crizei, în timp ce Kremlinul a amintit de eșecul negocierilor de la Istanbul, când partea ucraineană s-a retras unilateral din procesul de reglementare.
În același timp, la un discurs la Kremlin la ceremonia de semnare a acordurilor de aderare a regiunilor RPD, RPL, Herson și Zaporojie în Rusia, Putin a cerut din nou autorităților de la Kiev să revină la masa negocierilor. În același timp, el a subliniat că Rusia nu va trăda niciodată locuitorii din regiunile care făceau parte din ea - au făcut o alegere fără ambiguitate.
Fluxul de știri
0