Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Tineri jurnalişti din CSI participă la proiectul SputnikPro

© Sputnik / Антон Денисов Participanți ai proiectului educațional SputnikPro pentru tinerii jurnaliști din țările CSI
Participanți ai proiectului educațional SputnikPro pentru tinerii jurnaliști din țările CSI - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Abonare
În cadrul programului, jurnaliștii vor participa la master-class-uri practice ținute de experți Sputnik.
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. La sediul Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik din Moscova a început tradiționala sesiune a proiectului educațional SputnikPro pentru tinerii jurnaliști din țările CSI, informează RIA Novosti. Printre cei 15 participanți la modul sunt specialiști de la compania de televiziune și radio „Gomel” (Belarus), postul TV „Khabar24” (Kazahstan), compania de televiziune „Tsayg” (Armenia), compania de televiziune și radio de stat „Ir” (Osetia de Sud) și alții.
În cadrul programului care se va desfășura pe parcursul unei săptămâni, auditorii vor lua cunoștință detaliat de activitatea agenții multimedia internaționale moderne, vor afla despre cele mai recente tendințe în fotojurnalism, vor discuta problema dezinformării în mass-media și modalitățile de verificare a știrilor. În afară de aceasta, jurnaliștii vor avea ocazia să participe la master-class-uri practice ținute de experți Sputnik.
© Sputnik / Антон Денисов Participanți ai proiectului educațional SputnikPro pentru tinerii jurnaliști din țările CSI
Молодые журналисты из СНГ стали участниками проекта SputnikPro - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2022
Participanți ai proiectului educațional SputnikPro pentru tinerii jurnaliști din țările CSI
Cu un discurs introductiv s-au adresat participanților Andrei Blagodîrenko, directorul Direcției centrelor multimedia Sputnik din țările CSI și Țările Baltice, și Ekaterina Torubarova, șeal Departamentului Diplomație Publică a Rossotrudnicestvo.
Vorbind despre principiile de lucru ale agenției Sputnik, Andrei Blagodîrenko a menționat: „Flexibilitatea și noile abordări în muncă, în primul rând în rețelele de socializare și mesagerie, ne-au permis să reducem la minimum efectul blocării site-urilor Sputnik de către serviciile media occidentale”.
„Sunt sigură, cunoștințele căpătate și experiența pe care o veți putea prelua la prelegerile, cursurile și întâlniri de afaceri din cadrul proiectului de la colegii voștri ruși vor contribui neapărat la creșterea dumneavoastră profesională, iar programul cultural chiar din inima Rusiei nu vă va lăsa indiferenți”, le-a urat participanților Ekaterina Torubarova.
Modulele cu prezență fizică SputnikPro pentru jurnaliștii din țările CSI sunt realizate cu concursul programului ”Noua Generație” al Agenției Federale pentru Comunitatea Statelor Independente, compatrioții care locuiesc în străinătate și pentru cooperarea umanitară internațională (Rossotrudnicestvo).
SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik, pentru jurnaliști, studenți ai universităților de profil, angajați ai serviciilor de presă și manageri media, care are drept scop împărtășirea experienței și dezvoltarea legăturilor profesionale cu colegii din străinătate. Modulele proiectului sunt moderate atât de managerii media Sputnik, cât și de alți experți ruși cunoscuți. În cadrul sesiunilor sunt discutate diverse aspecte ale profesiei de jurnalist, inclusiv producția de conținut multimedia, activitatea în rețelele sociale, atragerea traficului către noile resurse de știri și multe altele. Din martie 2018, la master-class-urile SputnikPro au participat peste 5000 de auditori din peste 80 de țări.
Sputnik este o agenție internațională de presă și radio, parte a grupului media rusesc ”Rossiya Segodnya”. Sputnik reunește site-uri web în 32 de limbi, transmisiuni radio analogice și digitale în peste 90 de orașe din întreaga lume și fluxuri de știri în engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Audiența resurselor informaționale Sputnik este de aproximativ 50 de milioane de vizitatori pe lună, numărul total de abonați în rețelele de socializare depășește 26 de milioane. Sediul principal al Sputnik se află la Moscova.
Fluxul de știri
0