Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

OPEC analizează reducerea producției de petrol pe fondul încetinirii creșterii globale

© Sputnik / Alexey Vitvitskydrapelul OPEC
drapelul OPEC - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Se așteaptă ca OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) și aliații săi să decidă reducerea producției la o întâlnire programată pentru miercuri, potrivit relatărilor din presă.
BUCUREŞTI, 4 oct – Sputnik, Doina Crainic. Bănci precum JPMorgan Chase au declarat pentru Bloomberg că organizația trebuie să reducă producția de petrol cu cel puțin 500.000 de barili pe zi (bpd) pentru a stabiliza prețurile globale ale petrolului. Potrivit Reuters, grupul ar putea avea o abordare mai dură și ar putea reduce producția cu peste 1 milion de bpd.
Următoarea întâlnire la sediul OPEC din Viena va fi prima întâlnire în persoană a grupului din martie 2020, iar experții de piață spun că OPEC+ nu s-ar fi aventurat să se întrunească în persoană dacă nu era în plan o reducere substanţială.
De asemenea, analiștii spun că măsura grupului de a reduce producția este așteptată de mult și ar putea sprijini piața volatilă a petrolului. Preţul petrolului Brent, de referință internațională, a scăzut la puțin peste 85 de dolari pe baril săptămâna aceasta, însemnând o scădere de la aproximativ 125 de dolari pe baril în februarie, când Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina. Totodată, US West Texas Intermediate a scăzut sub 80 de dolari pe baril, ajungând vineri la 79,74 dolari pe baril la sfârșitul tranzacțiilor. Experții din industrie sunt îngrijorați de faptul că prețurile ar putea scădea în continuare din cauza încetinirii generale a economiei globale pe fondul înăspririi politicii monetare de către băncile centrale cheie și a amenințării reprezentate de recesiune.
Fluxul de știri
0