Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Salarii mai mari pentru asistenții sociali comunitari și parentali profesioniști

© Sputnik / Mihai Carausbani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Creșterea claselor de salarizare pentru mai multe categorii de angajați, votată în lectura a doua
CHIȘINĂU, 3 oct – Sputnik. Parlamentul a votat în cea de-a doua lectură creșterea claselor de salarizare pentru asistenții sociali comunitari și asistenții parentali profesioniști cu studii profesional tehnice. Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie și achitate începând cu luna octombrie a anului curent.
De asemenea, se majorează clasele de salarizare pentru cadrul didactic de sprijin, personalul medical din cadrul instituțiilor penitenciare, unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenţei juridice garantate de stat ș.a.
Modificările intervin ca urmare a carențelor cu privire la sistemul de salarizare din sectorul bugetar ce țin de salariile mici ale unor categorii de angajați, poziționarea necorespunzătoare în ierarhia posturilor, nivelul diferențiat de salarizare a unor titluri de funcții care îndeplinesc același tip de sarcini.
Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare de aderare a țării la UE.
Potrivit președintelui Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun, de la 1 ianuarie 2023 suplimentar vor fi revăzute clasele de salarizare și pentru alte categorii de angajați.
Legea a fost adoptată cu votul a 52 de deputați.
Mii de oameni vin la protestul din fața Parlamentului și a Președinției - 02.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Galerie foto
Protestele continuă: „Orășelul schimbării” s-ar putea extinde
Fluxul de știri
0