Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Energocom, pe piața din România: Ce se schimbă în domeniul energetic

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2022
Abonare
Societatea pe Acțiuni Energocom acum este și pe piața din România. Va putea cumpăra și vinde gaze.
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Societatea pe Acțiuni „Energocom” a obținut licența la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică din România. Astfel, Energocom poate cumpăra sau vinde gaze naturale pe piața din România.
Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu pe canalul său de Telegram.
Potrivit lui Spînu, Energocom a fost înregistrat pe Regional Booking Platform și poate accesa depozitele de stocare gaze din Ucraina.
Totodată, Moldelectrica a semnat acord cu Transelectrica România pentru livrare de urgență a energiei electrice în caz de necesitate.
Amintim, Gazprom a confirmat furnizarea de gaze către Republica Moldova în octombrie 2022 în valoare de 5,7 milioane de metri cub pe zi. Vineri seara, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că Moldovagaz a primit confirmarea parțială a volumelor pentru luna octombrie. Din cele 8,06 milioane de metri cubi pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5,7 milioane pe zi.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2022
Societate
Gazprom anunță că Moldova a încalcă în mod regulat prevederile contractului
Fluxul de știri
0