Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Duma de Stat a promulgat legile cu privire la acceptarea noilor subiecți în Rusia

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin, la tribuna Dumei de Stat
Vladimir Putin, la tribuna Dumei de Stat  - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2022
Abonare
Duma de Stat, într-o ședință extraordinară, a aprobat în unanimitate legile constituționale privind admiterea în Rusia ca subiecte ale federației a Republicilor Populare Donețk și Lugansk, regiunilor Zaporojie și Herson.
CHIȘINĂU, 3 noi - Sputnik. Documentele au fost înaintate de Vladimir Putin spre examinare de către deputați.
Din ziua în care regiunile sunt acceptate în Rusia și până la 1 ianuarie 2026, se va aplica o perioadă de tranziție, relatează RIA Novosti.
Astfel, cetățenilor care trăiesc în noile subiecte ale Federației Ruse li se garantează dreptul la muncă, sunt recunoscute documente eliberate anterior privind studiile, vechimea în muncă, dreptul de a primi pensii, de a avea acces la asistență socială și medicală.
Până la 1 iunie 2023, vor fi create secțiile teritoriale ale organelor executive federale în cele patru regiuni. În perioada de tranziție, acolo se vor deschide organele procuraturii, iar sistemul judiciar rus va începe să funcționeze.
Rubla devine unitatea monetară pe teritoriul noilor entități, iar hrivna ucraineană are voie să circule până la sfârșitul acestui an.
În 30 septembrie, Vladimir Putin și șefii celor patru regiuni au semnat tratate internaționale la Kremlin privind alipirea la Rusia a regiunilor RPD RPL, Herson și Zaporojie.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2022
Internațional
Stoltenberg susține că NATO nu este parte a conflictului din Ucraina
Fluxul de știri
0