Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Boiko Borisov a câștigat alegerile din Bulgaria

© AFP 2024 / NIKOLAY DOYCHINOVBoiko Borisov
Boiko Borisov - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2022
Abonare
Revenire spectaculoasă a fostului premier Boiko Borisov al cărui partid s-a clasat pe primul loc în alegerile generale din Bulgaria
BRUXELLES, 3 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Partidul conservator al fostului premier bulgar Boiko Borisov s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative de duminică, potrivit sondajelor publicate la ieşirea de la urne.
Partidul lui Borisov, GERB, este creditat cu circa 25% din voturi, fiind urmat de formaţiunea rivalului său centrist Kiril Petkov, „Continuăm Schimbarea”, care ar fi întrunit în jur de 19% din voturi, potrivit mai multor exit-polluri.
Este a patra oară în numai 18 luni când bulgarii au fost chemaţi la urne pentru a-şi alege Parlamentul.
Kiril Petkov a refuzat deja orice alianţă cu fostul premier. GERB, împreună cu cei doi aliaţi ai săi, socialiştii (11%) şi Bulgaria Democratică (8%), nu va avea destui deputaţi pentru a forma un guvern decât dacă negociază și cu alte partide.
Astfel, GERB ar mai avea posibilitatea să se alieze cu partidul minorităţii turce MDL (între 12 şi 14% din voturi) sau cu formaţiunea Vazrajdane (Renaşterea) care are 10%).
Mii de oameni vin la protestul din fața Parlamentului și a Președinției - 02.10.2022 - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Galerie foto
Protestele continuă: „Orășelul schimbării” s-ar putea extinde
Fluxul de știri
0