Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Times a relatat despre un „conflict” dintre Liz Truss și Carol al III-lea

© AFP 2022 / POOL / JONATHAN BRADYКороль Великобритании Карл III
Король Великобритании Карл III - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Times: Truss a intrat în conflict cu regele Carol al III-lea al Marii Britanii din cauza unei călătorii la summit-ul ONU.
CHIȘINĂU, 2 oct – Sputnik. Premierul britanic Liz Truss și regele Carol al III-lea au avut divergențe legate de participarea la conferința ONU privind schimbările climatice COP27, scrie Times, la care face referire RIA Novosti.
Publicația a relatat că monarhul britanic, fiind un ecologist pasionat, a renunțat la ideea de a participa la eveniment la îndemnul șefului guvernului.
El planifica să țină un discurs la o întâlnire a liderilor mondiali în Egipt, iar Truss, care este puțin probabil să meargă la summitul de la Sharm el-Sheikh, s-a opus planurilor regelui de a merge acolo în timpul unei audiențe private la Palatul Buckingham luna trecută.
Publicația consideră că această decizie ar putea crește tensiunile dintre Truss și Carol al III-lea. O sursă din Downing Street a menționat pentru Times că discuția pe această problemă a avut loc „într-o atmosferă jovială” și „nu a fost niciun scandal”.
„Faptul că Majestatea Sa nu va participa fizic la summit nu înseamnă că nu va găsi modalități de a participa”, a explicat el.
Un alt interlocutor al ziarului a remarcat că regele va fi „dezamăgit” dacă nu va merge la eveniment.
US Marines și trupele române au început exerciții comune de pe coasta Marii Negre - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2022
Internațional
Exerciţii NATO cu muniţie reală în zona Babadag – Tulcea
Fluxul de știri
0