Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Curtea Constituțională a FR a acceptat noile teritorii, de la data semnării acordurilor

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaprotest
protest - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Abonare
Curtea Constituțională a Rusiei a luat o serie de decizii importante după ce a recunoscut tratatele constituționale cu privire la aderare regiunilor RPL, PRD, Herson și Zaporojie la Federația Rusă.
Republicile Populare Donețk și Lugansk, regiunile Herson și Zaporojie sunt considerate acceptate în Federația Rusă de la data semnării acordurilor, reiese din textul deciziilor Curții Constituționale (CC) a Federației Ruse, transmite RIA Novosti.
Duminică, Curtea Constituțională a recunoscut tratatele de aderare a Republicilor Populare Donețk și Lugansk, precum și a regiunilor Zaporojie și Herson, la Constituția Rusiei.
„Articolul 1 din Tratatul în cauză stabilește că regiunea Herson este considerată a fi admisă în Federația Rusă de la data semnării Tratatului în cauză”, se arată în decizia Curții Constituționale a Federației Ruse privind cazul verificării constituționalitatea Tratatului internațional dintre Federația Rusă și regiunea Herson privind admiterea regiunii Herson în Federația Rusă și formarea unui nou subiect în cadrul Federației Ruse.
În plus, conform deciziei Curții Constituționale, regiunile LPR, DPR, Herson și Zaporojie își păstrează numele actual atunci când sunt admise în Federația Rusă.
„Conform articolului 2 din Tratatul luat în considerare, din ziua în care Regiunea Herson a fost admisă în Federația Rusă, se formează o nouă entitate, Regiunea Herson ca parte a Federației Ruse”, se arată în decizia Curții Constituționale a Rusiei.
Церемония подписания договоров о вхождении в РФ ДНР, ЛНР, Запорожской и Херсонской областей состоялась в Кремле - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2022
Rusia
Putin: RPD, RPL, regiunile Zaporojie și Herson au o soartă comună cu Rusia
Fluxul de știri
0