Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Roman Andriiv: "Nu mai putem conta pe guvern. Trebuie să ne ajutăm unul pe celălalt"

"Nu mai putem conta pe guvern. Trebuie să ne ajutăm unul pe celălalt"
Abonare
Roman Andriiv, Președinte Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă: "Este un moment foarte dificil pentru pensionari, dar și pentru tineri. Guvernul nu este pregătit pentru o asemenea criză. Trebuie să ne ajutăm reciproc"
Pe 1 octombrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor în Etate. Ponderea pensionarilor în Moldova este de 20% și reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de persoane. Mărimea medie a pensiilor este de 2 578 de lei. În 2022 pensia nu a fost indexată, respectiv, mărimea reală a pensiilor a scăzut cu peste 30%. În contextul devalorizării monedei europene scăderea reală a puterii de cumpărare a pensionarilor va fi și mai mare, anunță experții. În acest context activistul civic Roman Andriiv a făcut un apel către cetățeni prin intermediul Agenției Sputnik Moldova.

“Guvernul nu este pregătit pentru o asemenea criză. Nimeni dintre ei nu s-a așteptat la o asemenea situație. Lucrurile nu merg în direcția corectă. Este un moment când ar trebui să ne consolidăm și să ne solidarizăm cu ei în limita posibilităților”, susține Andriiv.

Liderul platformei pentru tineri activi este de părere că ajutoarele promise nu vor fi suficiente.
Reamintim că Guvernul Gavrilița a promis pensionarilor să plătească câte 1 500 de lei pentru un ajutor unic fiecărui.

"Cu regret, nu doar pensionarii sunt într-o situație dificilă, dar și tinerii. Puterea de cumpărare este în scădere. La moment putem conta doar pe noi", a conchis Roman Andriiv.

Fluxul de știri
0