Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova avertizează cu privire la „folosirea regimului Zelenski” pentru un război proxy

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaAntonov
Antonov - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Washingtonul riscă să devină o parte directă în război prin livrările continue de arme, a avertizat ambasadorul Moscovei în Statele Unite.
BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. Rusia va acționa pentru a-și apăra întreg teritoriul și poporul ei, precum și locuitorii regiunilor din estul Ucrainei, care au votat să se alăture Federației Ruse săptămâna aceasta, a spus ambasadorul Moscovei în Statele Unite, Anatoli Antonov, acuzând atât Washingtonul, cât şi NATO că escaladează tensiunile prin ajutorul militar acordat Kievului.
Întrebat cu privire la comentariile recente ale secretarului american de stat Antony Blinken – potrivit căruia, Casa Albă consideră că nu e nicio problemă ca Ucraina să folosească arme occidentale pentru a ataca teritoriile care au votat să se unească cu Rusia –, ambasadorul Anatoli Antonov a avertizat că livrările de arme nu fac decăt să determine „escaladarea suplimentară a conflictului”.
„Prin instigarea Kievului de a continua utilizarea de echipamente militare primite din Occident, Washingtonul nu își dă seama de riscul acțiunilor sale”, a avertizat ambasadorul marți, adăugând că administrația Joe Biden „se apropie de linia periculoasă cu privire la care Rusia a avertizat în mod repetat şi clar: faptul că Statele Unite devin parte în conflictul din Ucraina”, a subliniat diplomatul, citat de RT.
La începutul zilei, Blinken a insistat că SUA „nu vor recunoaște niciodată anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia”, referindu-se la voturile din cele două republici din Donbas deja recunoscute de Moscova - Doneţk și Lugansk -, precum și la regiunile ucrainene Zaporojie și Herson, care se află în mare parte sub controlul armatei ruse. Toate cele patru regiuni au votat în mod copleșitor pentru a fi parte a Rusiei, potrivit observatorilor referendumurilor locale.
Drept răspuns, Antonov a declarat că Rusia va lua măsuri „ferme și decisive” pentru „apărarea patriei”, adăugând că „eforturile diplomatice de a găsi o rezolvare pașnică a crizei nu pot fi eficiente atâta vreme cât Occidentul colectiv folosește regimul Zelenski ca pe un mercenar militar împotriva Rusiei.”
„Civili și copii sunt uciși. Zone rezidențiale, școli și spitale sunt deteriorate iremediabil”, a arătat ambasadorul, acuzând atât SUA, cât și aliații lor din alianța NATO de faptul că au „semănat moarte și distrugere”.
Angela Merkel și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Internațional
Merkel a cerut Occidentului să ia în serios cuvintele lui Putin
Fluxul de știri
0