Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu locțiitorul Asistentului Secretarului General al NATO

Ministrul Apărării - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Apărării s-a întâlnit astăzi cu locțiitorul Asistentului Secretarului General al NATO
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a avut o întrevedere cu locțiitorul Asistentului Secretarului General NATO pe afaceri politice și politică de securitate, Javier Colomina, astăzi, la sediul instituției de apărare.
Pe agenda discuțiilor s-au încadrat subiecte cu privire la cooperarea Republicii Moldova în cadrul Programului Parteneriat pentru Pace prin instrumentele și inițiativele oferite de NATO, așa cum sunt:
Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP),
Programul de Consolidare a Integrității (BII),
Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului (PARP),
Inițiativa de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI), precum și rolul acestora în procesul de modernizare a Armatei Naționale.
În același context, oficialii au vorbit despre obiectivele instituției de apărare, aspectele diplomației publice, planul de dezvoltare a capabilităților pe termen lung (2020-2030), participarea militarilor moldoveni în misiuni internaționale de menținere a păcii, dezideratul integrării europene a țării noastre, dar și despre situația de securitate regională.
Ministrul Nosatîi a mulțumit pentru asistența și expertiza oferită, de-a lungul anilor, de către Alianță la reformarea structurii de securitate și apărare conform standardelor internaționale și democratice, la instruirea efectivului Armatei Naționale în instituțiile de profil din țările aliate și partenere, precum și la realizarea cu sprijinul Alianței a mai multor proiecte sociale și academice.
La rândul său, Javier Colomina a apreciat eforturile Republicii Moldova în contextul participării la operații de pacificare cu mandat internațional și a salutat dezideratul de extindere a contribuției Armatei Naționale la menținerea și consolidarea păcii și stabilității în regiune.
Oficialul a adăugat că NATO respectă neutralitatea constituțională a Republicii Moldova și va continua să acorde asistența necesară în modernizarea instituției de apărare în cadrul relațiilor de colaborare stabilite de peste două decenii.
Armata naţională a RM - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Societate
Experții NATO au avut consultări cu reprezentanții Ministerului Apărării din Moldova
Fluxul de știri
0