Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China arată cu degetul spre NSA pentru atacurile cibernetice din străinătate

© Photo : U.S. Air ForceDepartamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară
Departamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2022
Abonare
Universitatea Politehnică de Nord-Vest din China (NPU) a emis o Declarație publică în care a arătat că a fost victima unui atac cibernetic din străinătate, originea fiind identificată la NSA (SUA).
BUCUREȘTI, 29 sept - Sputnik, Marius Holdean. Jurnalistul Dan Tomozei arată pe blogul său că în cadrul unui comunicat emis de Centrul Național de Răspuns de Urgență la Virusuri Informatice din China (VERC), se arată că, în urma analizelor interne și cu sprijinul partenerilor din Europa și Asia de Sud-Est, la originea atacurilor cibernetice se află Oficiul pentru operațiuni speciale de intruziune (Office of Tailored – TAO) din cadrul Agenției Naționale de Securitate (NSA) a SUA.
Potrivit jurnalistului român, reprezentanții VERC au prezentat cinci aspecte esențiale de acțiune în cadrul atacurilor cibernetice TAO care au infiltrat serverele Universității Politehnice de Nord-Vest din China, specializată în studiile avansate în domeniul aviatic, aerospațial și de navigație.
În comunicatul emis de Centrul Național de Răspuns de Urgență la Virusuri Informatice din China (VERC) sunt evidențiate numeroase exemple de privind acțiunile TAO-NSA, prin prezentarea datei, orei, IP-urilor și țărilor folosite ca server proxy, între acestea regăsindu-se Japonia, Germania și Coreea de Sud.
Potrivit aceleiaşi surse, o analiză efectuată de VERC și de laboratorul Qi An Pangu din Beijing, citată de Global Times, a arătat că a fost descoperit un grup de hackeri ai NSA care folosesc de mai bine de un deceniu o armă cibernetică denumită „Telescreen”, care au fost infiltrată în 45 de țări și regiuni, între care: China, Rusia, Japonia, Germania, Spania, Italia etc., fiind vizate 287 de ținte instituționale de nivel înalt.
Fluxul de știri
0