Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tinerii în așteptarea fondurilor de preaderare! Vor veni sau nu ?

Tinerii în așteptarea fondurilor de preaderare! Vor veni sau nu ?
Abonare
Roman Andriiv, Președinte Platforma Națională a Tinerilor pentru Participare Activă : "Contextul actual va produce anumite schimbări în societate. Ne dorim cât mai mulți tineri implicați activi în acțiuni sociale".
Într-un interviu pentru Agenția Sputnik Moldova, activistul civic Roman Andriiv a vorbit despre importanța implicării tinerilor în acțiuni de voluntariat și implicării în procesele decizionale, în special în această perioadă tensionată pentru Republica Moldova în care contextul regional și cel politic divizează societatea în mai multe tabere.

"Capacitatea de implicare a tinerilor în proiecte de voluntariat este una foarte redusă. Am anunțat o recrutare a celor care doresc să se implice în activitățile platformei noastre. Ne dorim o schimbare de mentalitate și să schimbăm mai multe lucruri în țară. Este nevoie de un dialog cu tinerii pe mai multe platforme", a spus Andriiv.

Activistul civic a mai precizat că Republica Moldova urmează să se racordeze la anumite principii de activitate și practici. Tinerii sunt în așteptarea fondurilor de preaderare însă nu se cunoaște când și dacă vor veni. Platforma pe care o conduce este susținută parțial de prețurile din Capitală.
"Luând în considerare experiența vecinilor noștri din România ar trebui să beneficiem de fonduri de preaderare. Am avut o deplasare la Cluj în care am făcut schimb de experiență și am stabilit anumite legături cu reprezentanți ai ONG-urilor de acolo. Sperăm să avem o practică bună", a mai declarat Andriiv.
Fluxul de știri
0