Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a promulgat legea: Copiii până la doi ani vor primi indemnizații de 1 000 de lei

© Sputnik / Anatolii Kiriakcopii
copii - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful statului a promulgat modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii.
CHIȘINĂU, 28 sep -Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat marți modificările la Legea privind prestațiile sociale pentru copii, care stabilesc acordarea unei indemnizații lunare pentru îngrijirea copilului pentru toți copiii cu vârsta de până la doi ani, indiferent dacă părinții lor sunt asigurați sau nu, anunță Serviciul de presă al Președinției.
Astfel, din luna octombrie, pentru părinții neasigurați, indemnizația de îngrijire a copilului va crește și va constitui 1000 de lei. Pentru părinții asigurați, noua indemnizație de 1000 de lei se va adăuga celei existente pentru concediul de îngrijire a copilului.
De indemnizație vor beneficia peste 63 de mii de persoane. „Vrem ca toți copiii din Moldova să crească în siguranță și afecțiune, și să aibă condițiile necesare pentru dezvoltare”, a menționat șefa statului.
Legea este și parte a Programului „Familia”, lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și care prevede un pachet amplu de acțiuni de susținere a copiilor și a familiilor cu copii din țara noastră.
Fluxul de știri
0