Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sancțiunile pe oțelul rusesc vor costa mult Europa

© AP Photo / Mark DuncanUE limitează importurile de oțel
UE limitează importurile de oțel - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Calculele cu privire la un nou pachet de sancțiuni al UE, includ și interzicerea sau limitarea strictă a importurilor de oțel din Rusia. Va fi aceasta ”glonțul de oțel” cu care își va împușca UE industria?
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Experții avertizează că UE va trebui să cumpere cu o sumă semnificativă în altă parte sau să-și reia producția costisitoare, dacă plăcile de oțel rusești vor dispărea de pe piață.
Conform calculelor din iunie ale BCS, producătorii de oțel ruși controlează un sfert din exportul global de produse semifabricate.
Sancțiunile impuse de războiul economic al UE contra Rusiei, nu au ocolit până acum industria oțelului. Cu toate acestea, inclusiv la presiunea industriilor occidentale, Rusia rămâne un furnizor important al acestora.
Conform calculelor din iunie ale BCS, producătorii de oțel ruși controlează un sfert din exportul global de produse semifabricate. Dintre principalii furnizori ruși, Mechel și Evraz sunt cel mai puțin expuși riscurilor geopolitice, deoarece aceștia s-au concentrat atât pe Orientul Îndepărtat, cât și pe Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
Angela Merkel și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Internațional
Merkel a cerut Occidentului să ia în serios cuvintele lui Putin
Severstal a depins cel mai mult de piața europeană. Compania se află sub sancțiunile UE și pe lista SDN din SUA și nu a putut exporta plăci pe acele piețe. Și potențiala interdicție ar putea afecta NLMK, care are cinci laminoare în Europa.
„Creșterea prețurilor la energie a forțat 10% din companiile siderurgice europene să închidă”, a declarat Boris Krasnozhenov de la Alfa-Bank pentru Kommersant. „Prețurile oțelului vor crește în Europa, dacă va fi interzisă livrările rusești de semifabricate” pentru că piața plăcilor de oțel este una mică.
Fluxul de știri
0