Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii și salvatorii “au lichidat” consecințele unui incident radioactiv

© Photo : Telegram / IGSU al MAI al RMPompierii și salvatorii “au lichidat” consecințele unui incident radioactiv
Pompierii și salvatorii “au lichidat” consecințele unui incident radioactiv - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Abonare
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență “au lichidat” consecințele unui incident radioactiv.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a organizat un exercițiu demonstrativ în cadrul căruia salvatorii și pompierii Inspectoratului au prezentat “principiile eficiente de lichidare a consecințelor unui accident cu implicarea materialelor radioactive și decontaminare într-o situație de risc cu caracter radiologic”.
Exercițiul a avut loc la Centrul Republican de Instruire din strada Mircești nr.56/5 din municipiul Chișinău.
Aplicațiile au drept scop informarea populației despre metodele de protecție și acțiunile care trebuie întreprinse în situații similare.
Amintim că recent Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a lansat două ghiduri care indică acțiunile ce trebuie întreprinse în situații de risc și în caz de urgență radiologică sau nucleară.
Ambele ghiduri pot fi accesate și descărcate de pe site-ul oficial al IGSU al MAI – www.dse.md.
Materialele educative și instructive includ regulile de siguranță pentru cetățeni și recomandări de pregătire pentru diverse situații de risc. Totodată, ghidurile conțin compartimente cu informații despre acțiunile importante, care trebuie să fie întreprinse în cazul producerii unui accident nuclear sau radiologic.
Respectiv, ghidul acțiunilor în situații de risc îl puteți găsi aici: https://bit.ly/3LNRTD8
Spotul social informativ despre regulile de siguranță personală poate fi vizionat accesând linkul:https://bit.ly/3BIHPXy
Iar pentru a vedea ghidul pentru cazuri de urgență radiologică sau nucleară accesați: https://bit.ly/3LMgPet
Materialele informative au drept scop informarea cetățenilor despre cele mai importante acțiuni, care trebuie să fie întreprinse în cazul unor situații de risc, cum ar fi incendii, accidente de circulație, atacuri teroriste, explozii, atacuri armate, accidente radiologice și nucleare.
Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să se informeze în continuare despre acțiunile incluse în ghidurile menționate, pentru a fi gata să reacționeze corect și prompt în orice situație de urgență.
Fluxul de știri
0