Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

De ce „KAMAZ-master” nu va participa la „Dakar”

© Sputnik / KAMAZ-master / Accesați arhiva multimedia„KAMAZ-master”
„KAMAZ-master” - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2022
Abonare
„KAMAZ-master” nu va participa la „Dakar” după ce a refuzat să condamne operațiunea specială a Federației ruse în Ucraina
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Câștigător en titre al raliului Dakar, echipa KAMAZ-master, a refuzat să semneze chestionarul Federației Internaționale de Automobile (FIA) care condamna operațiunea specială rusă în Ucraina și respectiv permite participarea la cursa din 2023, potrivit site-ului web echipei ruse.
“Dakar” va avea loc în perioada 31 decembrie 2022 – 15 ianuarie 2023, în Arabia Saudită.
„Participarea sportivilor ruși la raliul Dakar este condiționată de semnarea chestionarului Federației Internaționale de Automobile (FIA), care condamnă operațiunea specială rusă în Ucraina. În opinia noastră, conținutul acestui document este de natură politică și, de asemenea, încalcă principiile condițiilor de concurență echitabile pentru sportivi. Considerăm imposibil să semnăm astfel de documente și să participăm la concursuri în astfel de condiții. Alegerea noastră este evidentă – suntem mereu alături de Patria noastră, mai ales când este într-o situație dificilă”, se arată în comunicatul echipei „KAMAZ-master”.
În ianuarie, echipajul KAMAZ-master condus de Dmitri Sotnikov a devenit câștigătorul maratonului de raliu Dakar, care a avut loc în Arabia Saudită, în clasamentul camioanelor pentru a doua oară consecutiv. În total, echipa rusă are 19 victorii la Dakar.
Fluxul de știri
0