Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Actuala guvernare divizează și mai mult societatea: Accesul la informație este îngrădit

Actuala guvernare divizează și mai mult societatea. Accesul la informație este îngrădit
Abonare
Dumitru Roibu, președinte AO Urmașii lui Ștefan: "Anularea limbii ruse ca limbă oficială și restricționarea programelor TV în limba rusă este un eșec total".
În contextul Zilei mondiale la accesul egal și universal la informație, Dumitru Roibu a comentat pentru Agenția Sputnik Moldova mai multe decizii ale actualei guvernări cu privire la respectarea acestui drept fundamental a omului.
Potrivit acestuia, sub presiunea Occidentului, politica internă a autorităților moldovenești devine din ce în ce mai autoritară. Opoziția este distrusă sub orice formă, iar mass-media în limba rusă este eradicată ca sursă alternativă.

“Maia Sandu să-și respecte promisiunea din campanie că ea va nu va pune restricții cu privire la limbă rusă. A fost anulată limba rusă ca limbă oficială”, a spus Roibu.

Dumitru Roibu a accentuat că, în acest context, chiar mai multe simboluri sunt interzise de a fi promovate, cum ar fi memoria eroilor Marelui Război Patriotic, sacre pentru toți moldovenii, în schimb cultura LGBT este promovată din greu.

“Agenda care ni se impune este străină. Nu ține de specificul nostru. Este o abordare greșită. Asta este confirmată prin sondaje. Drepturile omului cu privire la accesul de informare nu este respectat. Este un eșec total”, a spus Roibu.

Fluxul de știri
0