Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senatorul Pușkov: Statelor Unite profită pe seama crizei economice din țările UE

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaSenatorul rus Aleksei Pușkov
Senatorul rus Aleksei Pușkov  - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2022
Abonare
Statele Unite provoacă în mod deliberat daune economiei UE pentru a obține astfel control politic asupra Bruxelles-ului, a declarat senatorul Alexei Pușkov.
BUCUREȘTI, 26 sept – Sputnik. Senatorul rus Aleksei Pușkov susține că autoritățile americane se folosesc de aliații din Europa de Est pentru a-și atinge de o manieră egoistă propriile lor obiective.
„Decăderea Europei, căderea economiei acesteia, convine Statelor Unite. Blocând orice dialog între Europa și Rusia... Statele Unite slăbesc în mod deliberat Europa, împingând-o tot mai adânc în poziția de vasal american”, a scris politicianul pe pagina sa de Telegram.
Anterior, The Wall Street Journal a scris că criza energetică din țările europene este cea mai benefică pentru economia americană, întrucât prețurile mari la gaze forțează companiile europene să-și transfere producția în Statele Unite.
Despre acest pericol au scris și au vorbit cu ceva timp înainte de declanșarea crizei și o serie de alți experți, însă autoritățile europene au rămas ferme pe pozițiile lor, poziții imposibil să fie calificate drept „proeuropene”, dat fiind dezastrul cu care s-au ales economiile țărilor din UE.
Fluxul de știri
0