Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Marea Britanie se înarmează

© AFP 2022 / ADRIAN DENNIS Soldați britanici
Soldați britanici - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Marea Britanie a anunțat o creștere a bugetului dedicat armatei. De la 48, la 100 de miliarde de lire sterline până în 2030, aceasta este ambiția cabinetului Truss.
BUCUREȘTI, 26 sept - Sputnik. Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a lăudat guvernul Truss pentru dedicarea în eforturile de înarmare a țării, criticând fostele guverne că ar fi supus armata unui ”jaf corporatist”.
Printre cei mai criticați a fost fostul ministru al Finanţelor, Rishi Sunak, principalul rival al lui Truss în cursa pentru conducerea conservatorilor și a guvernului, dar şi întreg Ministerul de Finanţe. Se ajunsese ''până în punctul în care ministerul sub conducerea lui Rishi a încercat să stipuleze mărimea armatei'', a spus Wallace.
''Departamentul meu a fost atât de obişnuit timp de 30 sau 40 de ani să se apere împotriva reducerilor sau să împace reducerile cu luptele moderne, încât va trebui să se obişnuiască cu o cultură complet diferită, şi anume că vom creşte, ne vom schimba''.
Secretarul apărării a fost reconfirmat în funcţie după ce a susţinut-o pe Truss în competiţia pentru conducerea Partidului Conservator - o poziţie pe care şi-a asumat-o atunci când Sunak i-a ignorat cererile în cadrul revizuirii integrate (IR) a apărării şi securităţii din 2021.
Cu Kwasi Kwarteng la cârma vistieriei guvernamentale, Wallace părea să sugereze că relaţiile dintre cele două ministere vor fi mult mai armonioase.
''Realitatea este că vom colabora cu Ministerul de Finanţe pentru a ne asigura că avem un buget care creşte pentru a face faţă ameninţării şi ambiţiilor noastre", a spus el.
Revizuirea integrată a apărării Marii Britanii publicată în martie 2021 arată că armata a pierdut 9.500 de posturi şi că o treime din gradele sale au fost desfiinţate.
Potrivit Downing Street, o ''strategie reîmprospătată'' a armatei ''va asigura că investim în capacităţile strategice şi alianţele de care avem nevoie pentru a rămâne fermi în faţa coerciţiei din partea unor puteri autoritare precum Rusia şi China''.
Люди проверяют список избирателей на избирательном участке - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2022
Politică
Victorie în alegeri a suveraniștilor italieni
Fluxul de știri
0