Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Poliție de Frontieră s-a întâlnit la Palanca cu omologul său ucrainean

© Photo : Poliția de Frontieră a Republicii MoldovaȘeful Poliției de Frontiera, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere de lucru cu șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Mul.
Șeful Poliției de Frontiera, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere de lucru cu șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Mul. - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Abonare
Ieri, în punctul de trecere a frontierei Palanca, șeful Poliției de Frontiera, Rosian Vasiloi, a avut o întrevedere de lucru cu șeful Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Serghei Mul.
CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră, agenda discuțiilor s-a axat pe gestionarea situației la frontiera comună.
Părțile au constat că “în pofida provocărilor care au stat în fața autorităților grănicerești ca urmare a agresiunii armate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, s-a reușit evacuarea organizată a refugiaților din Ucraina și menținerea sub control a situației la frontieră”.
Totodată cei doi, Vasiloi și Mul, s-au angajat să intensifice cooperarea pe linia subdiviziunilor de investigații speciale pentru a combate riscurile pertinente la frontiera comuna, precum traficul de droguri, migrația ilegală, traficul de arme și muniții, contrabanda etc.
De asemenea, a fost discutat prospectul utilizării în comun a echipamentelor din dotare pentru sporirea capacităților de supraveghere a frontierei de stat.
“Vasiloi a reiterat solidaritatea Republicii Moldova cu poporul ucrainean în lupta pentru suveranitatea și independența Ucrainei, subliniind ca doar împreună putem gestiona eficient frontiera moldo-ucraineană”, se arată în comunicatul de presă al Poliției de Frontieră.
La rândul său, Mul a mulțumit pentru susținerea și deschiderea manifestate în aceste circumstanțe complexe și a asigurat deschiderea pentru o cooperare cât mai intensă în beneficiul ambelor părți.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Societate
Tehnică militară pe străzi: Anunțul făcut de Ministerul Apărării
Fluxul de știri
0