Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Referendumurile din RPD și RPL au fost declarate valabile

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Accesați arhiva multimediaReferendum în regiunea Donețk
Referendum în regiunea Donețk  - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Abonare
Prezența alegătorilor la urnă în urma rezultatelor a trei zile de vot în Republicile Populare Lugansk și Donețk a fost de 76,09%, respectiv 77,12%, referendumurile au fost recunoscute ca fiind valabile, a informat CEC local.
CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Conform standardelor internaționale, un referendum este considerat valabil dacă 50 la sută plus un alegător au participat la el.
„Prezența la vot în republică a fost de 76,09 la sută”, a declarat Elena Kravcenko, președintele CEC al Republicii Populare Lugansk, menționând că 21,97 la sută dintre alegători au votat duminică.
Potrivit acesteia, conform rezultatelor din a treia zi, peste un milion de oameni și-au exprimat votul în republică, Luhansk este lider în ceea ce privește activitatea.
În RPD, prezența la vot timp de trei zile a fost de 77,12 la sută, a declarat Vladimir Vîsoțki, șeful Comisiei Electorale Centrale.
Președintele Camerei Publice a republicii, Alexander Kofman, a spus că referendumul poate fi considerat valabil, deoarece peste 50 la sută dintre alegători au participat deja la el.
După cum a subliniat liderul RPD, Denis Pushilin, observatorii străini nu au constatat nicio încălcare în a treia zi a referendumului. El a mai menționat că rezultatele preliminare ale votului au fost chiar mai bune decât se aștepta.
La rândul său, șefa comisiei electorale a regiunii Herson, Marina Zaharova, a spus că prezența la vot pentru cele trei zile de vot din regiune a fost de 48,91 la sută din lista alegătorilor, în total aceasta incluzând 750.000 de persoane.
Potrivit șefei Comisiei Electorale Centrale din regiunea Zaporojie, Galina Katiușenko, prezența la vot în urma rezultatelor celor trei zile de referendum a fost de 51,55 la sută, luând în considerare votul în străinătate.
Între 23 și 27 septembrie, în Republica Populară Donețk și în Republica Populară Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson are loc un referendum cu privire la problema aderării acestor regiuni la Rusia.
Fluxul de știri
0