Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell recunoaște: UE nu mai are resurse pentru războiul din Ucraina

© AFP 2024 / FREDERICK FLORINJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2022
Abonare
Costurile suportate de UE pentru susținerea regimului de la Kiev încep să irite și să ridice semne de întrebare din partea multor cetățeni europeni. Alături de aceștia sunt și mulți lideri politici.
BUCUREȘTI, 25 sep -Sputnik. Șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat pentru BBC că un număr tot mai mare de cetățeni europeni sunt tot mai îngrijorați cu privire la costurile mari aduse asupra Europei de susținerea războiului din Ucraina.
De asemenea, el a recunoscut că aproape au fost epuizate toate tipurile de sancțiuni ce puteau fi impuse de UE. De asemenea, a trebuit să recunoască reducerea considerabilă a stocurilor de armament ale statelor din UE.
Statele UE discută în prezent despre o posibilă nouă rundă de sancțiuni contre Federației Ruse, dar este departe de a se vorbi de un consens în acest sens din partea statelor UE.
De asemenea, în aceeași declarație, Borell a recunoscut că este necesară o soluție diplomatică, dar nu crede că aceasta este posibilă până când Rusia nu își va atinge toate obiectivele militare.
Fluxul de știri
0