Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Veste bună! Moldovenii stabiliți în Spania vor beneficia de pensii

© Pixabay / jarmolukBazilica Sagrada Familia
Bazilica Sagrada Familia - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Veste bună pentru moldovenii stabiliți cu traiul în Spania. Aceștia vor putea beneficia de pensii.
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Parlamentul a ratificat Acordul în domeniul securității sociale dintre țara noastră și Regatul Spaniei. Astfel, cetățenii celor două țări vor beneficia de garanții sociale.
Prevederile acordului vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare.
Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vârstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.
Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.
Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei a fost semnat la 21 iulie 2022. Până în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sunt în vigoare.
Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului a fost susținut joi, în două lecturi, cu votul a 81 de deputați.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Moldova și Rusia
Natalia Gavrilița pune la îndoială corectitudinea formării datoriei față de Gazprom
Fluxul de știri
0