Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Spania vrea să îi taxeze pe cei mai bogați dintre spanioli

© Pixabay / jarmolukBazilica Sagrada Familia
Bazilica Sagrada Familia - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Abonare
Guvernul Spaniei urmează un impozit pe "marile averi", care ar ajuta la compensarea măsurilor de reducere a inflației pentru a-i ajuta pe spaniolii cu venituri mici și medii
CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Guvernul de stânga al Spaniei a declarat că ar urma să aplice o taxă temporară pe cei mai bogați 1% din populația țării pentru a contribui la plata măsurilor de reducere a inflației.
"Vorbim despre milionari, cei care se află în cei 1% din venituri", a declarat joi ministrul de finanțe Maria Jesus Montero pentru postul de televiziune spaniol laSexta.
Oficialul spaniol a spus că este important ca "să putem finanța ajutorul" pentru a sprijini "clasa de mijloc și muncitorii", dar nu a oferit detalii despre rata de impozitare sau despre suma pe care o va strânge.
Guvernul a introdus o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe oameni să facă față creșterii prețurilor, cum ar fi transportul public gratuit, alocații pentru ca elevii să rămână la școală și benzină subvenționată.
Rata anuală a inflației din țară a atins 10,4% în luna august. Aceasta a rămas în două cifre din iunie, un nivel care nu a mai fost înregistrat de la mijlocul anilor 1980.
Drapelurile UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Editoriale
Planul Americii funcționează: Europa se prăbușește
În iulie, guvernul a introdus un proiect de lege pentru a crea o taxă temporară asupra băncilor și a marilor companii energetice.
"Vom folosi o schemă similară cu cea pentru companiile energetice și cele bancare. Pentru următorii doi ani... marilor averi din această țară li se va cere un efort temporar", a declarat Montero.
Ea mai trebuie să negocieze planul cu partenerul de coaliție al partidului său socialist Unidas Podemos și a recunoscut că procedurile de aprobare parlamentară înseamnă că s-ar putea să nu fie gata până la începutul anului 2023.
Fluxul de știri
0