Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Radio China Internațional: Când doi se ceartă, SUA câștigă

© AP Photo / Koji Sasahara, Fileimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2022
Abonare
Războiul economic în domeniul energiei pe care Uniunea Europeană îl duce împotriva Federației Ruse, are un câștigător: SUA. Aceasta este concluzia unei analize făcute de Radio China Internațional.
BUCUREȘTI, 24 sep -Sputnik, Bogdan Duca. Dacă Europa a intrat în criză energetică și se găsește în pragul recesiuni economice, SUA, atrage atenția Radio China Internațional, a înregistrat beneficii uriașe de pe spatele aliaților săi ”tradiționali” și „strategici” din Europa.
Potrivit datelor Business Insider, fiecare navă încărcată cu GNL exportat în Europa va aduce SUA un profit de peste 100 de milioane de USD, iar producția de GNL a Statelor Unite este toată livrată la export pentru prețuri din ce în ce mai bune.
În același timp, Uniunea Europeană este în pragul recesiunii, se închid întreprinderi și multe state caută soluții, unele dintre ele extravagante (cum ar fi dușul în doi, înlocuitul spălatului cu o cârpă umedă, etc.),
China se opune sancțiunilor economice unilaterale, care ignoră dreptul internațional, dar și tuturor ingerințelor în treburile interne ale altor țări și politizării și marginalizării dreptului la dezvoltare, au declarat oficialii chinezi la ONU.
Bill Gates - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Internațional
Deloc întâmplător: Fundația Bill Gates a premiat-o pe Ursula von der Leyen
Fluxul de știri
0