Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Două posturi TV au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului: Care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariConsiliul Audiovizualului
Consiliul Audiovizualului - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Abonare
Posturile TV Noroc și Vocea Basarabiei, sancționate de Consiliul Audiovizualului.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Consiliul Audiovizualului a împărțit noi amenzi în cadrul ședinței de astăzi, 23 septembrie. Astfel, posturile TV Noroc și Vocea Basarabiei au fost sancționate cu câte 5 mii de lei, pentru că nu au ar fi sesizat CA despre schimbarea conducerii posturilor media.
Dacă mai devreme proprietarul și directorul Vocea Media (deține postul TV) era Dorel Bălan, atunci în august jurnalista Valentina Ursu a devenit noul coproprietar al postului TV. Ea deține un pachet de 50% din acțiunile Vocea Media. De asemenea, Valentina Ursu este și directorul general al canalului TV. La rândul său, Dorel Balan are o cota de 50% din canal. De remarcat este că Vocea Basarabiei a informat anterior CA cu privire la schimbarea directorului postului TV, dar patronul postului nu a aprobat schimbarea.
Aceeași amendă, de 5 mii de lei, a primit-o și postul de televiziune Noroc, care a fost deținut anterior de omul de afaceri Ceslav Ciuhrii.
De menționat că Codul Serviciilor Media Audiovizuale prevede că canalele TV și posturile de radio sunt obligate să obțină permisiunea de la CA la schimbarea proprietarilor activelor media. Încălcarea acestei prevederi prevede amendă în mărime de la 5.000 lei la 10.000 lei.
Drapelurile UE - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2022
Editoriale
Planul Americii funcționează: Europa se prăbușește
Fluxul de știri
0