Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Xi Jinping a ordonat armatei să se concentreze pe pregătiri pentru lupte

© AP Photo / Andy WongXi Jinping
Xi Jinping - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Abonare
Xi Jinping îndeamnă armata chineză să se concentreze pe antrenamentele de luptă.
BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Armata Chineză ar trebui să se concentreze pe pregătirea pentru lupte reale, a declarat miercuri președintele chinez, Xi Jinping, citat de RIA Novosti.
Potrivit Televiziunii Centrale din China, miercuri a avut loc la Beijing un seminar privind apărarea națională și reforma militară, cu participarea membrilor Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din China. Președintele chinez Xi Jinping, care deține și funcția de președinte al Consiliului Militar Central al Republicii Populare Chineze, a transmis o serie de instrucțiuni participanților la seminar. Xi Jinping a subliniat în special că forțele armate ar trebui să „se concentreze pe pregătirea pentru participarea la ostilități reale”.
Șeful Republicii Populare Chineze mai afirmat că este necesară implementare a obiectivelor conturate anterior ale reformei militare.
În 2015, autoritățile chineze și-au anunțat intenția de a-și reforma semnificativ forțele armate pentru a le crește eficacitatea. Președintele chinez Xi Jinping încearcă să creeze o armată ultramodernă care să fie capabilă, dacă va fi necesar, să riposteze oricărui inamic. Potrivit lui, cea mai importantă cerință față de armată este capacitatea sa de luptă și capacitatea de a învinge.
Fluxul de știri
0