Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul AUR: Cernăuțiul este oraș românesc

© Photo : AURGeorge Simion, președintele AUR
George Simion,  președintele AUR - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Abonare
Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, atrage atenția că Andrei Marga are dreptate și că Bucovina de Nord este pământ ce ține de românitatea istorică.
BUCUREȘTI, 22 sep -Sputnik. În opinia liderului principalului partid de opoziție din România (potrivit sondajelor de opinie), statul român trebuie să se bată pentru drepturile românilor din Bucovina de Nord, grav afectate de către regimul de la Kiev.
„Eu nu am să mă dezic. Orașul Cernăuți este un oraș românesc. Acesta este un adevăr incontestabil. Asta nu înseamnă că nu respectăm realitățile actuale dar nici să îi abandonăm” a susținut George Simion, președintele AUR.
Simion, a mai spus că, deși acum este o situație specială în Ucraina, reiterează faptul că orașul Cernăuți este un oraș românesc. După război, statul român trebuie să ceară drepturi pentru românii de-acolo.
„Eu am fost acolo, am bătut Basarabia și Bucovina la pas. Bucureștiul trebuie să ceară drepturi acolo. Este o situație specială dar va trebuie după război să ne batem pentru drepturile românilor.”
Declarațiile lui Simion vin în contextul în care o întreagă campanie mainstream este orientată spre condamnarea afirmațiilor fostului ministru de externe, Andrei Marga, cum că frontierele Ucrainei ar fi artificiale.
Fluxul de știri
0