Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China: armata SUA jefuiește Siria

© AP Photo / Darko BandicUn soldat american în Siria
Un soldat american în Siria - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2022
Abonare
China atrage atenția: SUA fură petrolul sirian în cel mai barbar mod cu putință, bună parte din producția de petrol siriană ajungând, cu ajutorul armatei, în mâna SUA.
BUCUREȘTI, 22 sep -Sputnik. Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a avut o intervenție, preluată de Radio China Internațional, cu privire la soarta țițeiului sirian.
Conform oficialului chinez, Ministerul sirian al Petrolului și Resurselor Minerale a indicat că producția zilnică de petrol din prima jumătate a anului 2022 a fost de 80.300 barili, din care 66.000 de barili a fost luați în fiecare zi de către trupele americane și forțele paramilitare din Siria pe care SUA le sprijină.
De la sfârșitul lunii august, ar fi fost interceptate cel puțin 10 transporturi de contrabandă cu petrolul sirian. În total, aproximativ 800 autocisterne au ajuns, de la sfârșitul lunii în bazele militare americane, în timp ce populația din Siria se confruntă cu penurie de combustibil la pompă.
Până la sfârșitul lunii iunie 2022, furturile de petrol, gaze naturale sau alte resurse minerale din Siria au provocat pierderi estimate la 18,2 miliarde USD. În același timp, peste 14 milioane de cetățeni sirieni au nevoie de ajutor umanitar internațional.
La fel ca Afganistan, Irak și Libia, Siria este o jertfa așa-zisei ordinii bazate pe reguli a SUA, a mai spus oficialul chinez.
Fluxul de știri
0