Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Vosganian pune la colţ Occidentul care dă lecţii României

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUVarujan Vosganian
Varujan Vosganian - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Fostul ministru Varujan Vosganian a făcut o comparaţie între România şi ţările din Occident care dau lecţii
BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik, Marius Holdean. Încă un fost ministru rupe rândurile obedienţilor faţă de Vest şi lansează public critic la adresa Occidentului.
”De când m-am născut (1958) și până acum în țara mea nu a avut loc niciun atac terorist. De când m-am născut și până acum, în țara mea a avut loc un singur jaf armat, în 1959, când a fost prădată o mașină cu bani a Băncii Naționale. De 63 de ani încoace nu a mai existat niciun alt jaf înarmat. Pentru prima oară, în țara mea, am văzut gaze lacrimogene în 2018, când aveam 60 de ani”, descrie Vosganian România prin comparație cu Occidentul.
La fel, scrie fostul ministru, de când s-a născut, în România niciun demnitar nu a fost ucis sau măcar rănit într-un atentat, și, cu excepția zilelor Revoluției, nimeni nu a tras dinadins sau la întâmplare cu arma asupra unor mulțimi de oameni sau asupra unor instituții publice, fie ele sedii de ministere sau școli.
”De când m-am născut, în țara mea nu au existat organizații sau comploturi paramilitare. De când m-am născut și până acum, îmi prisosesc degetele de la o mână ca să număr de câte ori jandarmii și protestatarii s-au încăierat pe străzi. Țara mea n-a avut colonii, nu a invadat și nu a subjugat alte popoare, nu numai de când m-am născut, ci dintotdeauna”, mai scrie Vosganian pe contul său de socializare.
Iar concluzia sa nu lasă loc de interpretări: el îi roagă pe cei care monitorizează România, care o verifică și îi dau lecții, ”să ne spună cum a fost la ei din 1958 încoace”. Un mesaj care nu lasă loc de interpretări pentru cine cunoaște puțin istoria Occidentului și scandalurile care au avut loc atât în țările Europei Occidentale, cât și în SUA, în ultimele decenii.
Fluxul de știri
0