Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu: Rusia luptă nu atât cu Ucraina, cât cu NATO și Occidentul

© Sputnik / Sergey GuneevSerghei Șoigu
Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Ministrul rus al Apărării, Șoigu: Rusia luptă nu atât cu Ucraina, cât cu Occidentul colectiv.
BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat într-un interviu difuzat după anunțarea mobilizării parțiale prin decretul lui Putin că în Ucraina Rusia luptă cu NATO și cu Occidentul colectiv.
Occidentul, subliniază Șoigu, furnizează în Ucraina cantități uriașe de armament. De asemenea, potrivit ministrului rus, acțiunile militare ale Kievului sunt controlate și dirijate de centrele de comandă occidentale, iar pe terenul de luptă acționează instructori și mercenari trimiși de Occident.
„Toată gruparea NATO lucrează în interesele Ucrainei. Este vorba despre circa 70 de sateliți militari și de peste 200 de sateliți civili”, a mai spus Șoigu.
El a mai spus că Ucraina folosește tot mai des armamentul livrat de Occident pentru a lansa atacuri asupra populației civile.
Fluxul de știri
0