Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șoigu, despre confruntarea militară din Ucraina și mobilizarea parțială din Rusia

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaMinistrul rus al Apărării, Serghei Șoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a precizat că mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin îi vizează doar pe rezerviștii cu experiență de luptă.
BUCUREȘTI, 21 sept – Sputnik. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că mobilizarea parțială anunțată prin decretul semnat de Vladimir Putin îi vizează doar pe militarii în rezervă care au experiență de luptă și au o specializare militară luată la evidență.
El a mai menționat că în cadrul actualei mobilizări parțiale o să fie chemați în forțele armate 300 de mii de persoane. Totodată, el a ținut să precizeze că potențialul de mobilizare al Rusiei este enorm, acesta constituind 25 de milioane de oameni.
Un alt aspect pe care a ținut să-l precizeze Șoigu este că militarii în termen nu vor fi trimiși pe terenul de luptă al operațiunii militare speciale.
Fluxul de știri
0