Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Scopul operațiunii speciale din Ucraina - eliberarea totală a Donbasului

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел встречи на полях саммита ШОС
Президент РФ В. Путин провел встречи на полях саммита ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Putin a reiterat: scopul operațiunii militare speciale din Ucraina este eliberarea totală a Donbasului
În adresarea sa către națiune, președintele rus Vladimir Putin a spus că obiectivul Occidentului este de a slăbi și distruge Rusia, iar liderii occidentali spun deja cu voce tare acest lucru.
După ce regimul de la Kiev a abandonat public calea soluționării pașnice a problemei Donbas-ului și și-a anunțat pretenția de a deține arme nucleare, a devenit clar că noua ofensivă era inevitabilă. După care ar fi urmat un un atac asupra Crimeei – adică asupra Rusiei.
În aceste condiții, decizia de a începe operațiunea specială de anticipare a fost singura soluție posibilă, a subliniat Putin. Eliberarea întregului teritoriu al lui regiunii Donbas rămâne un obiectiv neschimbat.
„Republica Populară Lugansk este aproape complet curățată de neonaziști. Luptele din Republica Populară Donețk continuă. Aici, în opt ani, regimul de ocupație din Kiev a creat o linie profund eșalonată de fortificații pe termen lung. Asaltul lor frontal ar fi provocat pierderi grele, astfel încât unitățile noastre, precum și unitățile militare ale republicilor din Donbas, acționează sistematic, în mod competent, folosesc tehnica militară, au grijă de trupă și pas cu pas eliberează pământul Donețkului”, a declarat Putin.

Rusia îi va susține pe locuitorii din Donbas și teritoriile eliberate

Politica de intimidare și teroare a regimului de la Kiev adoptă forme din ce în ce mai groaznice și barbare, sunt intensificate represiunile împotriva cetățenilor din întreaga Ucraină, a menționat Putin. În astfel de condiții, Rusia va susține decizia pe care o vor lua locuitorii din Donbas și din regiunile Zaporojie și Herson despre viitorul lor.
„Nu putem, nu avem niciun drept moral de a le cedăm oamenii apropiați nouă să fie sfâșiați de călăi, nu putem să nu răspundem la dorința lor sinceră de a-și determina ei înșiși soarta, parlamentele republicilor poporului din Donbas, precum și administrațiile militar-civile ale regiunilor Herson și Zaporojie au decis să desfășoare referendumuri cu privire la viitorul acestor teritorii și s-au adresat nouă, Rusiei, cu o solicitare de a susține un astfel de pas".
Amintim că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat astăzi, în adresarea sa către națiune, că a semnat decretul de mobilizare parțială a cetățenilor ruși.
Fluxul de știri
0