Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a declarat că a semnat decretul de mobilizare parțială

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaPreședintele Federației Ruse, Vladimir Putin
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Președintele Federației ruse, Vladimir Putin, a declarat că a semnat decretul de mobilizare parțială a cetățenilor ruși.
El a spus că vor fi supuși mobilizării doar acei cetățeni care au făcut serviciul militar și acum sunt militari în rezervă. Aceștia vor urma cursuri speciale de pregătire în conformitate cu experiența trupelor ruse acumulată în cadrul operațiunii speciale din Ucraina.
„Pentru a ne proteja patria, suveranitatea și integritatea teritorială, pentru a asigura siguranța oamenilor și a oamenilor noștri pe teritoriile eliberate, consider necesar să sprijin propunerea Ministerului Apărării și a Cartierului General de a efectua mobilizare parțială în Federaţia Rusă”, a spus Putin.
Vladimir Putin a precizat că decret privind mobilizarea parțială prevede ce acțiuni suplimentare de asigurare a securității statului.
“Voi mai preciza că decretul privind mobilizarea parțială prevede măsuri suplimentare privind asigurarea comenzilor de stat în domeniul apărării”, a declarat Putin în adresarea sa către națiune.
Decretul prezidențial privind mobilizarea parțială a cetățenilor ruși a fost publicat pe site-ul Kremlinului.
În același context, liderul rus a mai spus că Rusia va folosi toate mijloacele de care dispune pentru a-și asigura integritatea teritorială.
"În cazul amenințării integrității teritoriale a țării noastre, pentru a proteja Rusia și oamenii noștri, cu siguranță, vom folosi toate mijloacele de care dispunem. Acesta nu este un bluf", a spus Putin în contactul cu rușii.
Potrivit lui Putin, cetățenii ruși pot fi siguri că integritatea teritorială a Rusiei, independența și libertatea lor vor fi asigurate cu „toate mijloacele noastre pe care le avem”.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Editoriale
Fascism ordinar: Cum se comportă FAU cu locuitorii din regiunea Harkov
Fluxul de știri
0