Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu s-a întâlnit cu Jens Stoltenberg

© Photo : Twitter / Maia SanduВстреча Майи Санду и Йенса Столтенберга
Встреча Майи Санду и Йенса Столтенберга - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, în marja celei de-a 77-a Adunări Generale ONU de la New York, cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.
Serviciul de presă al aparatului prezidențial precizează că discuția a vizat programele de cooperare existente, evoluțiile de securitate din regiune și necesitatea de a spori reziliența țării la riscurile curente.
Sandu a subliniat importanța cooperării cu Alianța Nord-Atlantică în cadrul programelor agreate în Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului Moldova - NATO, cu accent pe dezvoltarea profesională a Forțelor Armate sau pe sporirea integrității sectoarelor de securitate și de apărare. De asemenea, a fost menționat Programul „Știința pentru Pace și Securitate” sau cel de consolidare a capacităților de protecție civilă a țării noastre.
Pe de altă parte, Stoltenberg și-a reiterat respectul pentru statutul de neutralitate al Republicii Moldova, pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială și a menționat disponibilitatea Alianței de a extinde cooperarea pe segmentele ce țin de pericole hibride, dezinformare sau riscuri cibernetice.
Fluxul de știri
0