Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Cazul Marga: un nou incident pe drumul pierderii libertății în România

© AFP 2022 / DIMITAR DILKOFFAndrei Marga
Andrei Marga - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Statul român se apără de adevăr cu ajutorul cenzurii. Acest lucru este tot mai vizibil în ultimii ani, însă ultimele luni au culminat cu măsuri explicite de cenzură.
BUCUREȘTI, 20 sep -Sputnik. TVR Cluj își încetează colaborarea cu Andrei Marga, pentru că acesta a spus niște adevăruri istorice incontestabile, dar care nu sunt conforme cu linia corectitudinii politice și propagandei euro-atlantice.
Afirmațiile profesorului Marga (fost ministru de externe) cu privire la caracterul artificial al frontierelor statului ucrainean, l-au costat pe acesta colaborarea cu TVR la o emisiune pe teme culturale. Directorul redacției clujene a explicat ”despărțirea de Marga” tocmai invocând presupuse „devieri” ale profesorului față de linia propagandistică oficială.
Decizia TVR Cluj survine la o săptămână după ce Ministerul Afacerilor Externe a impus excluderea dintr-o conferință a profesorului Adrian Severin (fost ministru de externe) pentru motivul că acesta nu are un discurs conform cu directivele euro-atlantice.
Ambele incidente pot fi puse în legătură cu activitatea CNA de a amenda sau chiar interzice posture de tv și de radio unde nu se prezintă linia propagandistică euro-atlantică dar și interzicerea accesului cetățenilor români la canale de informație ale Federației Ruse.
Fluxul de știri
0