Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cel mai negru coşmar va deveni realitate: blocarea contoarelor de curent

© Sputnik / Sergei Pyatakov / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Abonare
Intenţia UE de a face economie cu forţa va fi aplicată în Italia, pe baza noilor reglementări europene, prin blocarea directă a contorului automat al cetățenilor care îndrăznesc să consume prea multă energie electrică, scrie Gazeta Românească din Italia
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Modalitatea de a face economie de la distanţă, aflată în lucru la Bruxelles, urmează să fie aplicată deja în Italia. Astfel, contoarele inteligente vor tăia lumina între 8 și 19, conform publicaţiei Gazeta Românească.
Publicaţia citează un articol din presa italiană în care Chiara Compagnucci arată că obiectivul declarat este reducerea consumului de curent în gospodărie cu cel puțin 5% în orele de consum maxim.
„Ei blochează automat contorul de electricitate. Sau, și mai precis, o vor face prin reducerea puterii contoarelor caselor. Managerii de energie vor putea face acest lucru acționând de la distanță prin scăderea sau creșterea puterii energiei electrice furnizate. Acest lucru este posibil de noile contoare inteligente sau de contoarele inteligente pe care distribuitorii de energie electrică le-au instalat în locuințe și condominii de câțiva ani. Orele de vârf sunt definite ca fiind cele incluse în gama F1, care se desfășoară de la 8 dimineața până la 7 seara, când oamenii vin acasă și aprind luminile, televizoarele și electrocasnicele. Odată cu scăderea puterii, aparatele nu vor mai putea funcționa toate în același timp”, se mai arată în publicaţia citată.
Tsipras - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2022
Internațional
Fostul premier grec a declarat că Europa este principalul perdant în criza din Ucraina
Finalizarea rețelei 2G la scară națională este așteptată până la sfârșitul anului 2025. În ceea ce privește contoarele inteligente de gaz, se instalează cele de primă generație, dar nu prevăd limitarea parțială a debitului.
Contoarele de a doua generație permit citirea de la distanță și operațiunile de gestionare la distanță, cum ar fi activarea, dezactivarea și reducerea de la distanță.
După cum susține Riccardo Bani, președintele Ass, asociația pentru încălzire fără emisii, adevărata problemă este că există riscul de a penaliza pe cei care au muncit pentru a se elibera de combustibilii fosili.
Fluxul de știri
0