Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon a salutat protestul și apariția "Orășelului Schimbării" din centrul Capitalei

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Abonare
Igor Dodon a comentat apariția unui oraș creat din corturi în centrul Chișinăului, unde oamenii protestează împotriva actualei guvernări.
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Fostul președinte al Republicii Moldovei, Igor Dodon, consideră corect să apară în fața Președinției și Parlamentului un orășel unde sunt instalate corturi, iar locuitorii să militeze pentru schimbarea guvernării.
Comentariul a fost făcut după ce duminică, în centrul Capitalei, Partidul de opoziție "ȘOR" a organizat un protest prin care a cerut demisia actualei guvernări, iar seara a instalat "Orășelul Schimbării". Potrivit organizatorilor, noaptea trecută au fost instalate peste 120 de corturi în fața Președinției și Parlamentului.
„Ceea ce se fața în Piață, în fața Parlamentului - cred că este corect, oamenii stau în corturi pentru a protestata. E nevoie doar de un protest a tuturor, trebuie să protestăm pentru a salva Moldova”, a spus Dodon.
Amintim că încă din luna mai, în Republica Moldova au loc proteste împotriva actualei guvernări. Protestatarii sunt revoltați de creșterile fără precedent la prețuri gazului, alte resurse energetice și alimentare, precum și din cauza inflației ridicate și a scăderii nivelului de trai.
A doua zi de proteste în centrul Capitalei - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2022
Politică
A doua zi de proteste în centrul Capitalei: Cum a fost prima noapte în Orășelul Schimbării
Fluxul de știri
0