Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatari au instalat corturi în centrul Capitalei – Orășelul Schimbării

© Sputnik / OsmatescoПалаточный городок у здания парламента
Палаточный городок у здания парламента - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Abonare
Participanții la manifestațiile de protest au instalat câte zeci de corturi în fața Parlamentului și au anunțat că vor protesta nonstop.
CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. În fața oamenilor a vorbit în regim de teleconferință președintele Partidului Șor, Ilan Șor. El a spus că protestatarii vor instala corturi în fața Legislativului și vor protesta până când guvernanții își vor da demisia.
“Dragi prieteni, noi începem să instală corturi care se vor afla în regim nonstop până la demontarea regimului existent și până la anunțarea alegerilor parlamentare și prezidențiale extraordinare”, a declarat Ilan Șor.
După care președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, i-a îndemnat pe oameni să instaleze corturile cu care aceștia au venit de acasă la protest.
“Cei care au corturi aduse de acasă, în conformitate cu declarația prealabilă (declarația prealabilă care a fost depusă de organizatorii manifestației de protest la primăria municipiului Chișinău și la poliție – n.n.), vă rugăm să le instalați. Aici, astăzi se instituie Orășelul Schimbării. În Orășelul schimbării se anunță regim nonstop de protest până când actuala guvernare nu-și va da demisia”, a declarat Dinu Țurcanu.
Corespondenții Sputnik Moldova afirmă că poliția ar fi confiscat o jumătate din corturile pe care demonstranții intenționau să le instaleze.
De asemenea, forțele de ordine nu au permis accesul unui automobil cu echipament sonor.
Amintim că oamenii protestează din după amiaza zilei de astăzi pe principala arteră a municipiului Chișinău – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, blocând circulația rutieră, în spațiul dintre Parlament și Președinție.
Potrivit relatărilor de la fața locului a corespondenților Sputnik Moldova la protest participă câteva zeci de oameni din Capitală și din alte regiuni ale țării.
Fluxul de știri
0