Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La protestul de duminică de la Chișinău sunt așteptați 50 de mii de oameni

© Sputnik / Rodion StepanchukПротест ШОР. Суд. Марина Таубер
Протест ШОР. Суд. Марина Таубер - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Abonare
50 de mii de persoane ar putea lua parte la protestul care urmează să aibă loc azi, duminică, în capitala Republicii Moldova.
CHIŞINĂU, 18 sept – Sputnik. Partidul moldovenesc de opoziție „Șor” se așteaptă la o prezență de circa 50.000 de persoane la manifestația de protest pe care o desfășoară azi la Chișinău, a declarat pentru RIA Novosti unul dintre fruntașii formațiunii Dinu Turcanu, președintele raionului Orhei.
Organizatorii au anunțat în modul prescris de lege autoritățile capitalei.
Țurcanu a mai spus că la protestul de duminică vor veni oameni din mai multe regiuni ale țării.
Totodată, politicianul a admis că protestele ar putea continua și în alte zile. El nu a exclus și un protest non-stop.
În acest scop organizatorii ar putea să instaleze corturi pe bulevardul central al Chișinăului, chiar în fața edificiului administrației prezidențiale.
„Le vom cere autorităților să nu mai persecute adversarii politici, vom cere demisia conducerii țării. Oamenii vor schimbare, așa că protestele vor dura până la plecarea acestui guvern”, a declarat Dinu Țurcanu.
În Moldova au început manifestații antiguvernamentale masive în luna mai. Protestatarii sunt revoltați de creșterea fără precedent a prețurilor la energie și la produsele alimentare. De asemenea, oamenii sunt revoltați de scăderea nivelului de trai și de inflația foarte înaltă.
Fluxul de știri
0