Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kârgâzstanul anunță 36 de morți în conflictul de la granița cu Tadjikistanul

© Sputnik / Сыргак Бактыяров / Accesați arhiva multimediaO femeie cu un copil în brațe își părăsește casa în timpul bombardamentelor de către armata tadjică în raionul Leilek din regiunea Batken.
O femeie cu un copil în brațe își părăsește casa în timpul bombardamentelor de către armata tadjică în raionul Leilek din regiunea Batken. - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Abonare
Kârgâzstanul anunță 36 de morți în luptele din regiunea Batken, la granița cu Tadjikistanul.
CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Numărul cetățenilor kârgâzi morților în conflictul de la granița cu Tadjikistanul a ajuns la 36, ​​a anunțat duminică pentru RIA Novosti serviciul de presă al Ministerului Sănătății al Republicii Kârgâzstan.
Anterior, partea kârgâză a raportat 24 de morți și peste 120 de răniți între cetățenii săi ca urmare a ciocnirilor armate.
„Numărul total al morților ca urmare a conflictului armat din regiunea Batken este de 36 de persoane”, a declarat un reprezentant al serviciului de presă al Ministerului Sănătății din Kârgâzstan.
Potrivit acestuia, 129 de kârgâzi au avut de suferit.
Confruntări la scară largă la granița dintre Kârgâzstan și Tadjikistan au început vineri dimineață. Părțile s-au acuzat reciproc de deschiderea focului. Luptele aprige dintre militarii celor două țări au durat toată ziua de-a lungul aproape întregului perimetru al graniței.
O încetare a focului a fost obținută abia la căderea nopții. Sâmbătă dimineața, părțile au reluat confruntările cu intermitențe. Părțile s-au acuzat reciproc de încălcarea acordului de încetare a focului. Schimbul de focuri s-a oprit abia spre seară.
Fluxul de știri
0