Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Iohannis pierde sprijinul intelectualilor

Gabriel Liiceanu - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Gabriel Liiceanu, cunoscut ca ”intelectual al lui Băsescu”, mutat apoi cu laudele la adresa următorului locatar de la Cotroceni, a avut o ieșire foarte dură împotriva lui Klaus Iohannis și a proiectului ”României Educate”.
BUCUREȘTI, 18 sept - Sputnik, Marius Holdean. Intelectualii care au sprijinit președinții de dreapta ai României se retrag din formația de aplaudaci ai lui Klaus Iohannis. Semnalul cel mai puternic a fost dat chiar de Gabriel Liiceanu, care a spus că "programul 'România educată' e o cacealma sinistră în care am crezut și l-am ales pe Iohannis”.
El spune că acest program a păcălit o grămadă dintre intelectuali.
„Această cacealma numită 'România educată' n-a reușit să ridice cu nici măcar un centimetru educația, un program care a virat, cum a spus cineva, de la toleranță 0 față de plagiat la reacție 0 față de plagiat”, și-a continuat Liiceanu tirada ținută la inaugurarea unei librării.
El spune chiar că ministrul Educației este ”pus acolo ca să-i apere pe cei care au furat timpul celor care au muncit ani de zile, hoți ordinari”.
Liiceanu mai spune că dacă se va continua așa, nu are nici o îndoială că se merge în linie dreaptă către dispariția ca nație.
„Pentru că dacă aceia ce ne guvernează sunt troglodiți, hoți de diplome, impostori, ajunși în posturi-cheie prin contra-selecție și clientelism, ei nu vor înțelege niciodată raportul care există între urgisirea culturii și educației și starea de decădere a unui popor. Cum să sprijine cartea oameni care n-au deschis o carte în viața lor?”, a mai spus Liiceanu.
El a mai arătat că nu au cum să sprijine școala oameni agramați și că este firesc ca ei să se recunoască într-o populație care arată asemenea lor.
„Căci altfel cum de am ajuns să discutăm despre deschiderea unui spațiu dedicat cărții ca despre un act de eroism?" a declarat Liiceanu la inaugurarea unei librării.
Fluxul de știri
0